RM50 per lot

Sedekah daging merupakan satu kaedah bagi mengumpulkan dana bagi pembelian haiwan seperti lembu atau kambing untuk diagihkan ketika hari raya Aidiladha.

Daging-daging ini akan disalurkan kepada orang-orang yang sangat memerlukan seperti masyarakat yang hidup di pendalaman, orang-orang Sabah, golongan asnaf, dan sebagainya. 

Sedekah Daging ini akan diagihkan di dalam dan luar negara. negara-negara yang terlibat adalah Indonesia, Malawi, Mauritania, Bangladesh, Mekah, Mesir, Kemboja, dan Sri Lanka.

Setiap lot sedekah daging bermula serendah RM50 sahaja.

Program Sedekah Daging

Sekitar pengurusan projek korban tahun-tahun lalu dibawah anjuran korban ummah.

Testimoni Peserta Sedekah Daging

quote
“ Pengurusan dengan Yayasan sangat mudah, dan semua soalan yang diajukan dijawab dengan baik dan cepat”
PUAN ZULIANA
quote
“ walaupun pertama kami, tapi saya berpuas hati dengan perkembangan yang kerap diberikan di dalam group. Dan perkembangan proses penyembelihan dalam bentuk video saya sangat suka kerana saya boleh berkongsi dengan anak -anak supaya mereka dapat menghayati ibadah korban
PUAN RIA
quote

“ urusan pendaftaran dan bayaran, mudah dan lancar. Staf sangat responsive dan membantu untuk guide dalam perkara-perkara sunat. Status korban juga di update from time to time. Paling penting, syukur dapat melaksanakan korban di Malaysia walaupun berada di luar negara.

AMINAH (Tinggal di Jepun semasa Pandemic)