Makluman : Tempahan untuk ibadah korban telah ditutup,
namun anda masih boleh menyumbang dalam sedekah daging.

Makluman : Tempahan untuk ibadah korban telah ditutup,
namun anda masih boleh menyumbang dalam sedekah daging.

Laporan Penuh Korban Ummah Tahun 2022

Korban Untuk Ummah, merupakan sebuah kempen anjuran Yayasan Maghfirah menjelang Hari Raya Aidiladha yang telah dilaksanakan sejak tahun 2019. Kempen ini, dijalankan bagi memberi kemudahan kepada para muslimin dan muslimat melaksanakan ibadah korban. Melalui ibadah korban dalam kempen ini, agihan daging korban dapat diberikan kepada mereka yang memerlukan. Laksanakan ibadah korban, demi menyebarkan syiar Islam.

Video Korban Untuk Ummah

Pakej Korban 2023

Korban Ummah menyediakan 3 pakej utama bagi tahun 2023.

RM50 per lot

Daging daging akan diagihkan sepenuhnya kepada mereka yang memerlukan dan setiap lot sedekah  bermula dengan harga serendah RM50.

Tarikh akhir daftar :
2 Julai 2023

Hari
Jam
Minit
Saat

Harap Maaf, Program sedekah daging telah ditutup

RM850 -RM1,300 per bahagian/ekor

Gambar, video sembelihan, dan sijil akan diberikan kepada penyumbang.

Rakan kerjasama : Pusat Sembelihan, Masjid & Surau, Pusat Komuniti

Harap Maaf, Tempahan telah ditutup

RM429 - RM999 per bahagian/ekor

Pelaksanaan ibadah korban akan dilakukan dengan kerjasama yang dilantik oleh urusetia Korban Untuk Ummah.

Harap Maaf, Tempahan telah ditutup

Korban Dalam Negara

Ibadah korban telah disyariatkan untuk menyebarkan syiar Islam. Pelaksanaan ibadah korban akan dilakukan dengan kerjasama pihak masjid & surau, pusat sembelihan dan pusat komuniti, Yayasan Maghfirah. Agihan daging akan diberikan kepada mereka yang memerlukan di Seluruh Malaysia.

Korban Luar Negara

Ibadah korban juga dilaksanakan di dalam negara-negara terpilih seperti Kemboja, Malawi, Pakistan, India, Sri Lanka, Mekah, Mauritania dan Mesir. Ini akan jadi suatu pengorbanan kita dan bentuk bantuan buat saudara Islam yang tidak berkemampuan di sana. Pelaksanaan ibadah korban akan dilakukan dengan kerjasama yang dilantik oleh urusetia Korban Untuk Ummah

Testimoni Peserta Korban

quote
“ Pengurusan dengan Yayasan sangat mudah, dan semua soalan yang diajukan dijawab dengan baik dan cepat”
PUAN ZULIANA
quote

“ walaupun pertama kali, tapi saya berpuas hati dengan perkembangan yang kerap diberikan di dalam group. Dan perkembangan proses penyembelihan dalam bentuk video saya sangat suka kerana saya boleh berkongsi dengan anak -anak supaya mereka dapat menghayati ibadah korban

PUAN RIA
quote

“ urusan pendaftaran dan bayaran, mudah dan lancar. Staf sangat responsive dan membantu untuk guide dalam perkara-perkara sunat. Status korban juga di update from time to time. Paling penting, syukur dapat melaksanakan korban di Malaysia walaupun berada di luar negara.

Puan AMINAH

(Tinggal di Jepun semasa Pandemic)

“Apabila telah masuknya sepuluh (hari terawal Zulhijjah), dan salah seorang daripada kamu hendak melakukan ibadah korban maka janganlah dia memotong rambutnya serta kukunya.” – Riwayat Muslim (1977)

🔔 PEMBERITAHUAN! Sebarang Tempahan untuk ibadah korban telah ditutup!